50+ en Yoga

Als we ouder worden, krijgen we meer tijd voor onszelf, voor anderen, voor ontspanning en recreatie. Maar er kunnen ook fysieke klachten ontstaan die gerelateerd zijn aan ouderdom. Veel ouderen wandelen regelmatig of doen aan gymnastiek en dat is prima maar heb je al eens aan Yoga gedacht?
Yoga is een vorm van oefening die bij elke leeftijd of omstandigheid past. Niet alleen wordt het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer

Oefeningen

De oefeningen worden staand, zittend en of liggend uitgevoerd. Indien het lichaam dit niet toelaat, kunnen aangepaste oefeningen, bijvoorbeeld op een stoel worden gedaan.

Ademhalingsoefeningen

Een goede ademhaling is de basis voor een gezond lichaam. Een volledige diepe ademhaling zorgt voor nieuwe energie, veel zuurstof wat een gunstige invloed kan hebben op de organen, het brengt rust en verdieping.

We eindigen iedere les met een ontspanningsoefening. Tijdens de ontspanningsoefeningen word je bewust van spanning in verschillende delen van het lichaam. Het bewust worden, observeren en loslaten hiervan is een eerste stap om tot diepe ontspanning te komen.

Yoga is voor iedereen, dus ook voor jou!

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Instappen is op ieder moment mogelijk. Ervaring met yoga is niet vereist. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, afhankelijk van locatie.

Een paar keer per jaar geven wij workshops of themabijeenkomsten.  Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten.

Aanmelden

ouderpaar

Ontdek hoe je meer energie krijgt ...