Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Na een periode van onzekerheid, weet je het nu zeker. Je bent in verwachting!
Er is waarschijnlijk geen andere periode in het leven van een vrouw waarin de harmonie tussen lichaam, geest en omgeving zo gevoelig ligt als tijdens de zwangerschap. Zwangerschapsyoga is erop gericht om deze periode bewust te beleven.

Wanneer je bewust zwanger kan zijn, kan je meer genieten van je zwangerschap en je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Je leert met meditatie-, adem- en bewustzijnsoefeningen je aandacht steeds opnieuw te richten naar je lichaam. Hierdoor maak je nog meer contact met je kindje en zal het je bij de bevalling helpen rustig en gefocust te blijven.

In deze maanden verandert er veel en niet alleen in je lichaam! Het kan goed zijn dat je soms mentaal en emotioneel wat gevoeliger en meer gespannen bent dan normaal. Door het doen van zachte yogaoefeningen versterk je je spieren, verzacht je van binnen, leer je te ontspannen en ontstaat er vanzelf een rustige ademhaling zodat je vol vertrouwen kunt bevallen.

Ik besteed onder meer aandacht aan:

♥ Een gezonde lichaamshouding.
♥ Het leren ontspannen.
♥ Het opvangen van pijn d.m.v. diverse ademhalingstechnieken.
♥ Het verloop van de zwangerschap.
♥ Ontsluiting, persen en pershoudingen.
♥ Diverse staande, zittende en liggende oefeningen.
♥ Vertrouwen krijgen in je lichaam.

Tijdens deze cursus leer je met je aandacht van je hoofd naar je lichaam en buik te gaan. We zullen diverse oefeningen doen. Deze kan je vervolgens ook thuis toepassen. Daarbij is er ook aandacht voor hoe je mindfulness kunt integreren in je (drukke) dagelijkse leven en hoe je het kan gebruiken om te ontspannen.

De zwangerschap met je partner beleven is natuurlijk het mooiste. Op de partneravond zijn zij dan ook van harte welkom. Die avond worden er eenvoudige massagetechnieken geoefend en er worden concrete tips gegeven aan de partners.
Een partner kan een ieder zijn die belangrijk voor jou is en tijdens de bevalling aanwezig is.

De groep zal uit maximaal 8 vrouwen bestaan die allemaal in dezelfde periode uitgerekend zijn. Daardoor kan er een hechte band ontstaan.
Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen.

Let op: Bij veel verzekeraars kan je de kosten van deze cursus vergoed krijgen. Kijk dus je polis goed na.

Aanmelden

yogazwanger

I carry your heart with me ...